Biografie Marie-Astrid Zeinstra-Vermaas

Biografie Marie-Astrid Zeinstra-Vermaas

Van jongs af aan werd ik gestimuleerd door mijn muziekminnende ouders om mij muzikaal te ontwikkelen. Zingen en muziek luisteren hadden een belangrijke plaats in het dagelijks leven. Al kort nadat ik met pianospelen was begonnen, zag ik hier mijn toekomst in. Na het gymnasium ging ik piano studeren aan het Brabants Conservatorium. Als tweede hoofdvak volgde ik de praktijkopleiding koordirectie. Na het conservatorium heb ik aan de Fontys Hogeschool Eindhoven HEAO Economisch – Juridisch gestudeerd, waar ik in 1991 afstudeerde met als specialisatie personeelsmanagement. Een belangrijk gemeenschappelijk element van beide opleidingen is het mensgerichte en voorwaarden scheppende karakter. Een goede docent schept voorwaarden waarin de talenten van leerlingen zichtbaar en verder ontwikkeld worden, zoals ook een goede manager dat doet voor de medewerkers.

In 1996 startte ik Concert Service met als belangrijkste activiteiten: pianolessen, koordirectie en op maat verzorgde uitvaarten en huwelijken. In de loop der jaren heb ik een zeer goede naam opgebouwd als docente, dirigente en begeleidster van vocalisten en instrumentalisten. Met name mijn geduld, maar ook mijn humor en gedrevenheid worden gewaardeerd. Enige klantreacties: “Door de lessen bij mevrouw Zeinstra heb ik het plezier in pianospelen weer teruggevonden.” “Toegewijd en consciëntieus” “Sterk in het analyseren van fouten, met name wat de oorzaak van een fout is.” “Gedreven dirigente.” “Verzorgt uitvaarten vanuit het hart en met ziel, dat merk je.” “Dit was het afscheid dat helemaal bij onze moeder paste. Dank!”
Als professional streef ik ernaar, zowel mijn leerlingen als mijzelf steeds te blijven ontwikkelen. Daarom ben ik lid van de European Piano Teachers Association (EPTA) en volg ik van tijd tot tijd bijscholingscursussen, zoals in 2012 de Kurt Thomas koordirectiecursus aan de HKU.

 

View Marie-Astrid Zeinstra-Vermaas's profile on LinkedIn

 

Laat een bericht achter