Workshops

Workshops
Concert Service verzorgt workshops in allerlei soorten en maten: voor koren en ensembles in vaste en wisselende samenstellingen, als ontspanning of teambuilding, en op de volgende gebieden: zang, koorvorming / sing-in, stemvorming en ritme. Marie-Astrid heeft workshops verzorgd bij bedrijven en workshops op maat voor koren en vriend(inn)enclubs. Een workshop is een prima manier om uit te proberen welke manier van muziek maken (instrumentaal of vocaal, alleen of met anderen) je het meest aanspreekt, en ook om kennis te maken met Concert Service en ons dienstenaanbod. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën en concepten om muziek maken voor iedereen nog aantrekkelijker te maken en om bij te dragen aan de gunstige effecten die het musiceren heeft op het welbevinden en functioneren van mensen. Hierbij werken wij samen met collega-musici, maar ook met coaching professionals. Voor meer informatie over onze coachingsactiviteiten klikt u hier.

Zangworkshops
Samen zingen schept een band, het vraagt om vertrouwen in jezelf en in elkaar. Onze workshops zijn erop gericht deze vertrouwensband te creëren en vervolgens tot bloei te laten komen. Zingen biedt hiervoor goede handvatten, in de eerste plaats omdat het het luisteren stimuleert. De gezamenlijke ademhaling die nodig is bij koorzang synchroniseert het denken en de beweging binnen een groep. Zingen is het begin van alle muziek. Ook als ontspanning of om het pure plezier van zingen is een zangworkshop ideaal. Onze workshops zijn laagdrempelig en er is veel ruimte om gewoon lol te hebben met elkaar. Er wordt veel gelachen bij het zingen, echt waar! Een muzikale wandeling spreekt het hele lichaam aan. Het loopt lichter als je zingt, vooral in een groep. En wat te denken van een origineel vrijgezellen- of verjaardagsfeest? Desgewenst ook af te sluiten met CD opname, klik hier voor meer informatie.

Workshop noten lezen voor koren en zangers
Noten lezen is een hulpmiddel om muziek te onthouden en is erg handig, vooral bij het zingen. Wie het wil, kan het leren, zoals ook iedereen kan leren lezen. We hebben alleen onze stem en ons geheugen tot onze beschikking bij het zingen. In deze workshop koppelen we de noten aan het stem geven en het geheugen. Een noot symboliseert immers klank. Er zijn maar weinig mensen met een zogenoemd absoluut gehoor, maar het geheugen voor tonen kunnen we prima trainen. Hiermee is de workshop onmiddellijk praktisch toepasbaar en houdt u tijdens de repetities of lessen tijd over voor het “echte” muziek maken. Deze workshop kan daardoor een uitstekende voorbereiding zijn voor een concert met nieuw of onbekend repertoire. Vanzelfsprekend kijken wij daarbij naar uw specifieke vragen en stemmen de cursusinhoud daarop af. Om de behandelde stof nog beter te laten beklijven, is het ook mogelijk de workshop over meerdere data te verdelen. Voor meer informatie over onze concerten klikt u hier.

Laat een bericht achter