Pianoles voor kinderen

Pianoles is goed voor je ontwikkeling!

Pianoles voor kinderen

PIANOLES, ja leuk!!! Hou je van samen of in je eentje muziek maken, of wil je anderen begeleiden? Met de piano kan het allemaal! Vind je het leuk om twee dingen tegelijk te doen? En dan het liefst nog twee verschillende dingen? Ben je graag met je handen en vingers bezig? Heb je de zaken graag op een rijtje? Dan is de piano hèt instrument voor jou! In de les werken we aan:

1. Op gehoor spelen. Om muziek te maken, heb je je oren nodig. We beginnen dus met liedjes, die je al kunt zingen of die je snel kunt aanleren. We hebben ook leren praten door te luisteren naar anderen. Toen we eenmaal goed konden praten, konden we gaan lezen. Zo gaat het ook met muzieknoten lezen. Door eerst je gehoor te trainen kun je (na een tijdje) muzieknoten “vertalen” naar klank, met andere woorden: kun je je voorstellen hoe een stuk klinkt door de noten te bekijken. Daarom blijft het luisteren en op gehoor spelen belangrijk, ook als je al noten kunt lezen. Trouwens, wat is er nou leuker dan een liedje dat je kent van de radio bijvoorbeeld, zonder noten te kunnen naspelen?

2. Een goede speeltechniek. Net zoals sporten leuk is als je een goede trainer hebt, zo is het ook met pianospelen. Het is een lekker gevoel als je vingers soepel bewegen en doen wat jij wilt. Bovendien krijg je er ook nog mooie muziek voor terug.

3. Leren studeren. Op les leer ik je hoe je lastige stukjes oefent. Je zult merken dat aanwijzingen vaak al werken na een paar keer proberen. En als je een nieuw stuk gaat oefenen, bekijken we eerst de moeilijke plekjes in de les. Zo leer je iedere les iets bij.

4. Een goede muzikant worden: het allerbelangrijkste doel in de muziekles. Muziek maken is heerlijk als je er je gevoel in kunt leggen. En wat zo mooi is aan muziek: het is een taal die iedereen verstaat. Zelfs stukken die al honderden jaren geleden zijn geschreven, kunnen we nu nog steeds begrijpen en aanvoelen. En tot slot, maar zeker niet het minste, gaan we in de les eigen stukjes verzinnen waarin je jouw verhaal kunt vertellen. Een goede muzikant kan mensen met zijn of haar spel raken, ze kunnen erdoor worden ontroerd. Grote musici hebben een eigen, herkenbare stijl van spelen. In de les gaan we ontdekken, welke stijl van spelen bij jou past en waar jij je prettig bij voelt.

Laat een bericht achter