CD-Opnamen

CD-Opnamen

Of het nu gaat om een promotie CD, een huwelijksmis, een uitvaart, concert van een koor, ensemble of een workshop, Concert Service heeft de expertise in huis om hoogwaardige audio opnamen hiervan te verzorgen. Wij besteden veel aandacht aan de akoestiek van de opnameruimte en dan met name aan de verhouding tussen directe en indirecte reflecties van het geluid. Onze opnames worden direct digitaal opgenomen met hoogwaardige microfoons. Bij alle opnames wordt van te voren bepaald waar de microfoons het beste akoestisch opgesteld kunnen worden zodat het al bij de ruwe opnames zeer goed klinkt. Wij letten op ruimtelijkheid, diepte, gebalanceerde plaatsing van stemmen en instrumenten én het oplossend vermogen van de opname.

Het tweede stadium bestaat uit het digitaal editen van het ruwe materiaal. Hierbij wordt eerst geanalyseerd welke delen digitaal geknipt, versterkt of gefiltered moeten worden om het gewenste resultaat te behalen. Concert Service streeft er naar om de ruwe opname zo goed mogelijk te digitaliseren en zodoende het editen te minimaliseren. Hiermee doen wij recht aan de bedoelde klankkleur.

De derde stap is de aanvraag van een BUMA/STEMRA nummer. Na het verkrijgen van dit nummer kan de productie van audio CD’s beginnen. Concert Service ontwerpt ook labels die op de CD “gebrand” worden via LightScribe techniek. Bent u geïnteresseerd in hoogwaardige audio CD-opnamen? Bel ons op 0413-292074 of mail ons voor meer informatie.

Promotie CD-opname
En dan is het moment daar: je bent klaar voor een CD opname! Een veelheid van vragen moet beantwoord worden: welke muziek ga je opnemen? Waar ga je de opnames maken, waarmee en met wie? Welk klankbeeld staat je voor ogen (of oren)? Wat is je bedoeling met deze CD (promotie, commerciële verkoop, doorbreken)?

Bij Concert Service denken we mee gedurende het hele proces. Door onze gecombineerde kennis van muziek en techniek kunnen we coaching op maat bieden. Alles wat wij doen en aanbieden, is erop gericht om jouw / jullie muzikale mogelijkheden vol aan het licht te brengen. We luisteren kritisch, zodat ook de meest verwende muziekliefhebber geniet van wat hij/zij hoort. Kijk voor meer informatie ook eens bij persoonlijke en ensemble coaching. Als je een CD in eigen beheer wilt maken, ben je bij ons aan het juiste adres. Desgewenst bieden wij ondersteuning bij het aanvragen van toestemming om de uit te voeren werken op te nemen en andere noodzakelijke formaliteiten.

Bel of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Laat een bericht achter