Live Muziek

Concerten
Er gaat niets boven de ervaring van een live concert: het rechtstreekse contact tussen uitvoerenden en luisteraars geeft een extra dimensie aan de beleving van de muziek. Logisch dus, dat veel mensen bij bijzondere gelegenheden de muziek “aan den lijve” (=live) willen ervaren. Soms hebben we ook de behoefte om alledaagse rituelen een bijzonder tintje te geven. In beide situaties kunt u bij Concert Service terecht voor een advies op maat.

Ons advies op maat is ook echt op maat: de juiste muziek voor de gelegenheid (concert op maat), de juiste toon voor de sfeer die u voor ogen hebt (lunchconcerten, sfeermuziek). Ook denken wij graag met u mee over specifieke vragen, zoals passende muziek bij productpresentaties, exposities, openingsbijeenkomsten, maar ook verjaardagen en afscheidsrecepties. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over ons.

In het verleden heeft Concert Service onder andere concerten verzorgd ten behoeve van de restauratie van de St. Servatiuskerk te Dinther, achtergrondmuziek bij bedrijfsjubilea en kerkelijke vieringen van huwelijksjubilea, verjaardagen, bijeenkomsten rondom Kerstmis, herdenkingsconcerten rond Dodenherdenking en Allerzielen. Van verschillende uitvoeringen hebben wij in eigen beheer CD-opnamen gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

Als u een vrijblijvende afspraak wilt, kunt u ons uiteraard bellen op 0413-292074 of 06-45612800 of mailen. Wij kijken ernaar uit met u kennis te komen maken!

CD-Opnamen

Of het nu gaat om een promotie CD, een huwelijksmis, een uitvaart, concert van een koor, ensemble of een workshop, Concert Service heeft de expertise in huis om hoogwaardige audio opnamen hiervan te verzorgen. Wij besteden veel aandacht aan de akoestiek van de opnameruimte en dan met name aan de verhouding tussen directe en indirecte reflecties van het geluid. Onze opnames worden direct digitaal opgenomen met hoogwaardige microfoons. Bij alle opnames wordt van te voren bepaald waar de microfoons het beste akoestisch opgesteld kunnen worden zodat het al bij de ruwe opnames zeer goed klinkt. Wij letten op ruimtelijkheid, diepte, gebalanceerde plaatsing van stemmen en instrumenten én het oplossend vermogen van de opname.

Het tweede stadium bestaat uit het digitaal editen van het ruwe materiaal. Hierbij wordt eerst geanalyseerd welke delen digitaal geknipt, versterkt of gefiltered moeten worden om het gewenste resultaat te behalen. Concert Service streeft er naar om de ruwe opname zo goed mogelijk te digitaliseren en zodoende het editen te minimaliseren. Hiermee doen wij recht aan de bedoelde klankkleur.

De derde stap is de aanvraag van een BUMA/STEMRA nummer. Na het verkrijgen van dit nummer kan de productie van audio CD’s beginnen. Concert Service ontwerpt ook labels die op de CD “gebrand” worden via LightScribe techniek. Bent u geïnteresseerd in hoogwaardige audio CD-opnamen? Bel ons op 0413-292074 of mail ons voor meer informatie.

Promotie CD-opname
En dan is het moment daar: je bent klaar voor een CD opname! Een veelheid van vragen moet beantwoord worden: welke muziek ga je opnemen? Waar ga je de opnames maken, waarmee en met wie? Welk klankbeeld staat je voor ogen (of oren)? Wat is je bedoeling met deze CD (promotie, commerciële verkoop, doorbreken)?

Bij Concert Service denken we mee gedurende het hele proces. Door onze gecombineerde kennis van muziek en techniek kunnen we coaching op maat bieden. Alles wat wij doen en aanbieden, is erop gericht om jouw / jullie muzikale mogelijkheden vol aan het licht te brengen. We luisteren kritisch, zodat ook de meest verwende muziekliefhebber geniet van wat hij/zij hoort. Kijk voor meer informatie ook eens bij persoonlijke en ensemble coaching. Als je een CD in eigen beheer wilt maken, ben je bij ons aan het juiste adres. Desgewenst bieden wij ondersteuning bij het aanvragen van toestemming om de uit te voeren werken op te nemen en andere noodzakelijke formaliteiten.

Bel of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Een eigen koor bij jullie huwelijk

De mooiste dag van je leven… hoeveel mooier zal die zijn met je eigen koor van vrienden, familie, collega’s, noem maar op. Kies je favoriete muziek die helemaal past bij jullie programma, verzamel een stel enthousiastelingen die jullie dag nog onvergetelijker willen maken, en dan rijst de vraag: wie gaat ervoor staan? Ook hiervoor ben je bij Concert Service aan het goede adres. Bij ons staan jullie wensen centraal en blijven jullie het stralende middelpunt. Samen bekijken we de mogelijkheden van het koor, en mochten jullie wensen boven deze mogelijkheden uitstijgen dan zoeken we een creatieve oplossing. Ook als je geen muzikale vrienden of familieleden hebt, kun je bij Concert Service terecht voor de muzikale omlijsting van jullie huwelijksdag. Wat voor programma je ook in gedachten hebt, wel of geen muziek in het gemeentehuis, kerkelijk of niet, receptie of feest (of allebei), wij hebben allerlei mogelijkheden in huis en goede contacten voor datgene wat we niet in huis hebben.

En dan tot slot: een dag om nooit te vergeten vraagt om een blijvende herinnering. Concert Service is gespecialiseerd in hoge kwaliteit CD-opnamen op locatie. Wij verzorgen de opname volledig digitaal, een combinatie met video-opnamen is dus goed mogelijk. Klik hier voor meer informatie over onze CD-opnamen.

Uitvaart op maat
Het laatste afscheid, de laatste mogelijkheid om recht te doen aan het leven van een dierbare: we willen er alle mogelijke zorg aan besteden. Dat is het uitgangspunt van waaruit wij met u vertrekken. Met respect voor uw dierbare, diens leven en overtuigingen, maar evenzeer voor uw gevoelens gaan wij samen met u op zoek naar de passende muziek bij het afscheid. Wij kunnen een breed scala aan mogelijkheden bieden in diverse bezettingen, variërend van een klassieke requiemmis (gregoriaans, Mozart, Fauré) tot en met hedendaagse componisten als Arvo Pärt of Alan Parsons.

Concert Service heeft een brede ervaring, zowel in het verzorgen van religieuze vieringen als plechtigheden bij een crematie of begrafenis. Wij staan open voor iedere gezindte. Bel ons op 0413-292074 of 06-45612800 of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Muzikale biografie
Een bijzondere vormgeving van het afscheid is de muzikale biografie. Nu steeds minder mensen voor een religieuze invulling kiezen voor hun uitvaart, biedt de muzikale biografie de mogelijkheid om door de muziekkeuze de levensloop te schetsen. Deze kan natuurlijk bestaan uit de favoriete muziek, maar ook uit stukken die een bepaalde periode van het leven toonzetten. Wij staan u graag terzijde met het zoeken naar passende muziek. Naast de muzikale invulling van de dienst, kunnen wij ook hoogwaardige CD-opnamen van de plechtigheid verzorgen. Uit ervaring weten wij, dat dit een troostgevende herinnering is die kan helpen bij het verwerken. Klik hier voor meer informatie over onze CD-opnamen.

Laat een bericht achter