Pianoles bij Marie-Astrid

 • Is pianospelen voor jou een bron van vreugde en verheug je je op je dagelijkse oefen (half)uurtje?
 • Verlang jij iedere dag naar wat tijd voor muziekmaken en voor jezelf?
 • Hou jij ervan om ontspannen en in je eigen tempo mooie muziek te maken?
 • Geniet je van het gevoel van de toetsen onder je vingers en dat je vingers soepel bewegen?
 • Word jij blij van een mooie zangerige pianoklank?
 • Wil je graag meer leren over jouw manier van leren? En zo sneller èn beter leren?

Als je op één of meerdere van deze vragen “JA!” zegt, dan is pianoles bij Marie-Astrid helemaal iets voor jou.

Bij de eerste vragen denk je misschien: trap nog eens een open deur in, wie wil / heeft dat nou niet? En dus begin je vol goede moed met pianospelen om er na kortere of langere tijd achter te komen dat het toch moeilijker blijkt te zijn dan je dacht. Het moment van de waarheid is daar: ben jij uit het juiste pianistenhout gesneden?

Iedere pianist komt een keer op dit punt, zelfs de hele goede. Wat het verschil maakt tussen de doorzetters en de afhakers is dit: gun je jezelf de tijd en wil je moeite doen om verder te groeien? JA? Geweldig van je en hier ben je aan het juiste adres!

Waarom zou jij bij mij les willen nemen?

 • Met plezier spelen is ontspannen spelen. Als je druk ervaart, kan dat spanning bij je geven. Mijn lesmethode helpt je ontspannen, zowel fysiek als mentaal.
 • Ik heb geleerd geduldig te zijn, maar vooral om de oorzaken van problemen te vinden en op te lossen. Dat kan ik jou ook leren.
 • Als je iets graag wilt, heb je er alles voor over en wil je doorzetten. Mijn studie aan het conservatorium heb ik afgebroken om bij een betere pianodocent te studeren. Daarnaast deed ik nog een andere opleiding. Uiteindelijk ben ik voor het staatsexamen piano geslaagd, vlak na de geboorte van ons eerste kind. De belangrijkste aanbeveling van de examencommissie? “Ga vooral lesgeven!” Kortom: ik help jou doorzetten en ken de (beren op de) weg als geen ander.

Je bent het waard!

Herinner je je nog dat je leerde lezen? Eerst leerde je de letters herkennen, daarna korte woorden en zinnen en na een tijdje las je al korte verhaaltjes. Misschien weet je nog wel, hoe leuk en spannend je dat vond. Leren en oefenen is leuk als je merkt dat je vooruitgaat.

Op school gebruiken docenten een lesplan om je te leren leren (of studeren). Voor sommige kinderen past dat lesplan prima, voor andere niet zo goed. In mijn lessen gaat het om jou, wat voor iemand anders werkt hoeft helemaal niet bij jou te passen. De ervaring leert dat mijn lesmethode goed werkt bij (hoog)begaafde en gevoelige personen, zowel kinderen als volwassenen.

Vraag je af bij het kiezen van een docent: past deze persoon bij mij? Voel je je prettig en veilig in de les? Wat wil je bereiken en op welke manier? Leer je steeds iets bij? Om dit laatste te kunnen meten, werk ik graag met een stappenplan voor het instuderen. Tenslotte geldt: meten = weten. Het stappenplan helpt je om vlot en goed iets nieuws te leren. Met oefenspelletjes maken we het herhalen leuk en zorgen we er samen voor dat je het helemaal in de vingers krijgt. Zo maken we doorzetten tot een goede succesgewoonte!

Je snapt waarschijnlijk al, dat het stappenplan steeds verder ontwikkeld wordt. Hoe meer mensen het gebruiken en mij vertellen hoe het voor hun werkt, hoe beter ik het kan invullen. Daarom geef ik het stappenplan GRATIS weg aan alle abonnees van Concert Service Themes, mijn tweewekelijkse blog, en natuurlijk aan al mijn pianoleerlingen.

Schrijf je dus NU in en ontvang het stappenplan om van frustrerend geploeter naar ontspannen en fraai pianospel te gaan! Daarna ontvang je iedere twee weken mijn blog boordevol praktische tips om goed studeren ook leuk te laten zijn.

Als je het stappenplan hebt uitgeprobeerd, hoor ik heel graag van je wat voor jou het beste werkt. Ook je vragen en opmerkingen over onderwerpen die er nog niet in staan, zijn erg welkom! En last but not least: deel ook jouw ideeën en inzichten op deze site, zodat we van elkaar leren.

Natuurlijk kun je ook gewoon een afspraak maken voor een vrijblijvende en gratis kennismakingsles. Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder of bel mij.
En tot die tijd: op jouw speelplezier!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ben jij een enthousiaste pianist(e), beginnend of gevorderd, die samen muziek maken serieus wil nemen? En is pianospelen voor jou een manier om ècht te ontspannen en om jezelf te uiten? Je bent bij mij aan het juiste adres om alles te leren wat je nodig hebt voor samen- of solospel.

Ben je voor je kind op zoek naar een pianodocente die samen met jullie op zoek gaat naar de unieke muzikaliteit die ieder kind in zich heeft en daarbij ook buiten de gebaande paden gaat? Die kijkt naar aanleg, voorkeuren en daarna lesmateriaal voorstelt? Kom dan vrijblijvend kennismaken en maak een afspraak voor een gratis proefles.

Misschien heb je al eerder les gehad, maar kwam je op een zeker moment niet verder? Vaak wordt in de eerste lessen al duidelijk, waar je op vastloopt en kunnen we gericht aan een oplossing werken, waardoor jij weer met plezier gaat spelen. Bijvoorbeeld:

 • vind je het nog steeds moeilijk om de noten van een nieuw stuk te lezen, ook al heb je al meerdere jaren les gehad?
 • Of vraag je je af, waarom het op bepaalde plekken steeds maar niet lukt door te spelen of de juiste toetsen aan te slaan? Ik kan je leren, hoe dat komt èn hoe je het voorkomt! Zo leer je ook hoe je effectief kunt oefenen.
 • Of wil je je bekwamen in liedjes begeleiden met een akkoordenschema? Schrijf je in op ons YouTube kanaal http://www.youtube.com/user/ConcertService/feed waarin ik stap voor stap uitleg hoe je akkoorden bij een melodie vindt. Het enige dat ik daarvoor van je nodig heb, is je naam en emailadres. Je ontvangt dan automatisch bericht bij iedere nieuwe video.

Wat mag je verwachten?

 • Ontspannen leren spelen, zowel fysiek als mentaal
 • Alles wat je nodig hebt aan speeltechniek, muziekkennis en inzicht in jouw leercurve
 • Om op eigen kracht en initiatief te kunnen spelen. Een goede docent maakt zichzelf overbodig, zodat je op een zeker moment zelf nieuwe stukken kunt instuderen. Wanneer je dit stadium hebt bereikt, gaan er veel deuren naar samen musiceren voor je open!

Laat mij vooral weten waar jij naar op zoek bent en geef je reactie of stel je vraag in het commentaarveld hieronder.

Laat een bericht achter